طبع گوشت بلدرچین سرد یا گرم ؟
گوشت بلدرچین گرم است یا سرد؟
قبل از مصرف گوشت بلدرچین این سوال ایجاد می شود که آیا گوشت بلدرچین گرم است یا سرد؟ متخصصان طب سنتی در پاسخ به این سوال می گویند که طبیعت وجودی گوشت بلدرچین گرم و خشک می باشد، البته خشکی آن بسیار بیشتر از گرمی آن است.
گوشت بلدرچین بدلیل طبعی که دارد مصرف آن هم به تندرستی کمک می کند و هم باعث نرمی پوست می شود البته این به معنای استفاده زیاد نیست زیرا مصرف بیش از حد و دائمی گوشت بلدرچین سردرد می آورد.
بلدرچین بدلیل جست و خیز زیادی که دارد ماده ای به نام کلیگوژن در ماهیچه این پرنده بیشتر از سایر پرندگان تولید می شود که همین امر گوشت بلدرچین را لذیذ و مطبوع کرده است. گوشت بلدرچین گرم است به همین خاطر باعث شده که مصرف آن به افرادی که مدام سردی شان می شود، توصیه شود.
این گوشت بدلیل ارزش غذایی بالایی که دارد بهتر است که به جای روش کبابی کردن با روغن پخته شود. امروزه گوشت پرندگان متوعی در بازار عرضه می شود بهتر است با خواص آنها آشنا شوید تا بتوانید انتخاب درست تری داشته باشید.
خواص گوشت بلدرچین
گوشت بلدرچین جزء یکی از مواد غذایی با ارزش و سالم است، البته اغلب مردم گوشت بلدرچین را بدلیل خواص مهمی که برای سلامت بدن دارد مصرف می کنند.
بهبود حافظه و سلامت مغز
گوشت بلدرچین حاوی مقدار کافی ویتامین B است این عنصر موجود در این گوشت شامل تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین و اسید پانتوتنیک و… می باشد که برای سلامت مغز مفید است. کولین موجود در این گوشت باعث می شود عصب های مغز به خوبی کار کنند و باعث بهبود حافظه شوند.
سلامت چشم
تخم و گوشت بلدرچین کاربرد های زیادی برای سلامت چشم دارند. گوشت بلدرچین همانند زرده تخم آن دارای پروتئین زیادی برای سلامت بدن می باشد. ویتامین A موجود در گوشت بلدرچین با ویتامین A موجود در هویج برابری می کند بنابراین خوردن آن بهترین راه تقویت بینایی است.
تامین انرژی بدن
ویتامین B2 موجود در گوشت بلدرچین، قادر به تبدیل کربوهیدرات به قند است که همین قند ها به عنوان یک ماده انرژی زا در بدن ذخیره می شود.
رفع مشکلات گوارشی
در صورت مواجه شدن دستگاه گوارشی با مشکل، فرآیند جذب و هضم مواد غذایی نیز آسیب می بیند و مشکلات مختلفی در سیستم بدن بوجود می آید. مصرف منظم گوشت بلدرچین می تواند بسیاری از این مشکلات بوجود آمده را حل کند و دستگاه گوارشی را در وضعیت مطلوب قرار دهد.
ترمیم بافت های بدن
از فواید دیگر گوشت بلدرچین ترمیم بافت های آسیب دیده بدن است. پروتئین موجود درگوشت بلدرچین می تواند به بازسازی سلول های ناخن، بافت ها، پوست و مو کمک کند و باعث افزایش میزان تولید هورمون و آنزیم های بدن شود.
پیشگیری از بیماری های قلبی
گوشت بلدرچین به دلیل طبع گرمی که دارد کلسترول و چربی بسیار پایینی را شامل می شود که از بروز بیماری های قلبی عروقی پیشگیری می کند. همچنین به دلیل غنی بودن پتاسیم، مصرف به اندازه آن برای افراد دارای فشار خون مانعی ندارد.
دفع سموم از بدن
از مهم ترین خواص گوشت بلدرچین تولید کمتر اسید اوریک در بدن است، از این رو فعالیت کلیه ها را بیشتر می شود و به دفع سموم بدن یاری فراوانی می رساند.
رفع مشکلات تنفسی
یکی دیگر از فواید گوشت بلدرچین تاثیر بسیار مهم در رفع مشکلات تنفسی است. محققان می گویند که مصرف بلدرچین می تواند به رفع مشکلاتی همچون: توبرکلوزیس، دیستروفی عروقی و آسم کمک کند.
مقابله با کم خونی
آهن موجود در گوشت بلدرچین با کمبود خون در بدن و حتی با بیماری های کم خونی مبارزه می کند. همچنین با تقویت تولید اریتروسیت و هموگلوبین ها در بدن، مشکل کم خونی را بر طرف می سازد.
نکات احتیاطی در مصرف گوشت بلدرچین
با وجود خواص زیادی که دارد، زیاده روی در مصرف آن می تواند مشکلات مختلفی را منجر شود. برخی از این مشکلات عبارتند از:
- پایین آمدن فشار خون
- مشکلات کلیوی
- تشکیل سنگ کلیه
- جلوگیری از جذب مواد مغذی
- صدمه دیدن متابولیسم
- زیاده روی در مصرف گوشت بلدرچین در افراد گرم مزاج چندان مناسب نیست. بهتر است که سکنجبین و ترشیها را چاشنی غذای خود بکنند.
۹ خاصیت معجزه آسا گوشت بلدرچین
خاصیت بی نظیر گوشت بلدرچین برای کودکان ، خوشمزه و مقوی
گوشت بلدرچین و خواص جالب گوشت بلدرچین
منبع : بیرنج