
طرز تهیه پیراشکی مرغ مجلسی با طعم بسیار عالی
پیراشکی مرغ یکی از انواع غذاهای ساده و خوشمزه بین المللی است که با اشکال متنوعی درست می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه پیراشکی مرغ در ادامه با گارنو همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
شیر یا آب ولرم | ۱ لیوان |
خمیرمایه فوری | ۱ قاشق غذاخوری |
شکر | ۱ قاشق غذاخوری |
روغن مایع | ¼ لیوان |
نمک | ½ قاشق چایخوری |
آرد سفید | ۲٫۵ لیوان |
مواد میانی پیراشکی | |
سینه مرغ | ۳۰۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد |
قارچ | ۲۰۰ گرم |
فلفل دلمه ای | ۱ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | ۱ قاشق غذاخوری |
پاپریکا، آویشن و پول بیبر | به مقدار کافی |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار کافی |
طرز تهیه پیراشکی مرغ
مرحله اول
برای تهیه پیراشکی مرغ ساده در ابتدای کار خمیر مایه فوری را به همراه شیر یا آب ولرم و شکر درون یک کاسه مناسب می ریزیم و با هم ترکیب می کنیم، سپس روی کاسه را می پوشانیم و مواد را ۱۰ دقیقه کنار می گذاریم.
مرحله دوم
پس از اینکه خمیر مایه پف کرد، روغن مایع و نمک را به آن اضافه می کنیم و کمی هم می زنیم تا با هم ترکیب شوند. در ادامه آرد را درون الک می ریزیم و به صورت کنترل شده روی مواد داخل کاسه الک می کنیم.
مرحله سوم
حالا مواد را با قاشق مخلوط می کنیم تا خمیری نرم و کمی چسبناک درون کاسه شکل بگیرد. توجه داشته باشید که ممکن است تمام آرد مصرف نشود. در ادامه خمیر را به سطح کار منتقل کرده و ۱۰ دقیقه ورز می دهیم.
مرحله چهارم
در این مرحله کاسه را با کمی روغن چرب کرده و خمیر را درون آن قرار می دهیم، سپس درب کاسه را با سلفون یا یک پارچه ضخیم می پوشانیم و اجازه می دهیم خمیر یک ساعت استراحت کند تا حجمش تقریبا دو برابر شود.
مرحله پنجم
در همین حین گوشت مرغ را به همراه ۲ لیوان و مقداری نمک و زردچوبه درون یک قابلمه می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم تا بپزد. پس از اینکه گوشت مرغ به طور کامل پخت، آنرا ریش ریش کرده و کنار می گذاریم.
مرحله ششم
برای درست مواد داخل پیراشکی، پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و به همراه مقداری روغن درون یک تابه مناسب می ریزیم، سپس تابه را روی حرارت قرار داده و پیاز را تفت می دهیم تا سبک شود.
مرحله هفتم
در این مرحله رب گوجه فرنگی را به همراه ادویه ها اضافه کرده و کمی تفت می دهیم تا رب سرخ شود، سپس قارچ و فلفل دلمه ای را به صورت نگینی خرد کرده و به تابه می افزاییم. در ادامه مواد را چند دقیقه تفت می دهیم.
مرحله هشتم
حالا گوشت مرغ را به همراه زعفران دم کرده اضافه کرده و به آرامی مواد را تفت می دهیم تا آب درون تابه به طور کامل کشیده شود، سپس تابه را از روی حرارت کنار گذاشته و اجازه می دهیم مواد به طور کامل خنک شوند.
مرحله نهم
پس از استراحت خمیر، آنرا کمی ورز می دهیم، سپس به ۸ قسمت مساوی تقسیم می کنیم. در ادامه هر قسمت خمیر را چانه می کنیم، سپس روی چانه ها را می پوشانیم و ۱۵ دقیقه دیگر استراحت می دهیم.
مرحله دهم
در همین حین فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن می کنیم و اجازه می دهیم گرم شود. در ادامه سینی فر را با کاغذ روغنی می پوشانیم، سپس چانه ها را با وردنه باز کرده و مقداری از مخلوط مرغ داخل آنها قرار می دهیم.
مرحله یازدهم
در این مرحله خمیرها را به صورت دلخواه جمع می کنیم و لبه های آنها را فشار می دهیم تا کاملا به هم بچسبند. در ادامه خمیرها را درون سینی فر قرار می دهیم، سپس روی آنها را با زرده تخم مرغ رومال می کنیم.
مرحله دوازدهم
در صورت تمایل مقداری کنجد هم روی خمیرها می پاشیم، سپس روی آنها را می پوشانیم و ۱۰ دقیقه دیگر استراحت می دهیم. پس از گذشت این زمان سینی را درون فر قرار داده و اجازه می دهیم پیراشکی ها حدود ۲۰ دقیقه بپزند.
مرحله سیزدهم
پس از اینکه پخت پیراشکی ها به پایان رسید، گریل را روشن می کنیم تا روی آنها طلایی شود. در صورتی که نبود فر، می توانیم پیراشکی ها را درون فر دست ساز درست کنیم یا درون روغن سرخ کنیم.