
طرز تهیه نخودک ساده به روش خانگی و طعم بسیار عالی
نخودک یکی از انواع تنقلات خوشمزه و ساده در خاورمیانه است که با طعم های متنوعی درست می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه نخودک در ادامه با گارنو همراه باشید.
مواد لازم نخودک | |
نخود | ۱ پیمانه |
روغن مایع | ۱ قاشق غذاخوری |
پاپریکا | ۱ قاشق چایخوری |
پودر سیر | ½ قاشق چایخوری |
نمک | ۱ قاشق چایخوری |
طرز تهیه نخودک
مرحله اول
برای تهیه نخودک خوشمزه در ابتدای کار نخود را از شب قبل درون یک کاسه حاوی آب قرار داده و اجازه می دهیم به خوبی خیس بخورد تا نفخ آن به طور کامل گرفته شود.
نکته: در صورت امکان آب کاسه را چند بار تعویض می کنیم.
مرحله دوم
در این مرحله نخود را آبکشی کرده و درون یک قابلمه مناسب می ریزیم، سپس ۳ لیوان آب اضافه کرده و اجازه می دهیم نخود به طور کامل بپزد.
نکته: برای پخت نخود بسته به نوع آن، حدود یک تا دو ساعت زمان لازم است.
مرحله سوم
پس از اینکه نخود به طور کامل پخت، آنرا درون آبکش می ریزیم و اجازه می دهیم آب اضافی اش خارج شود. در ادامه نخودها را روی یک پارچه نخی می ریزیم و رطوبتشان را به طور کامل می گیریم.
مرحله چهارم
در این مرحله نخود را درون یک کاسه بزرگ می ریزیم، سپس روغن مایع را به همراه پودر پاپریکا و نمک اضافه کرده و با قاشق به خوبی زیر و رو می کنیم تا ادویه ها تمام نخودها را پوشش دهند.
نکته: نسبت به ذائقه خود می توانیم ادویه ها را تغییر دهیم، مثلا برای داشتن نخودک فلفلی، مقداری فلفل قرمز نیز اضافه کنیم.
مرحله پنجم
حالا فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن می کنیم و اجازه می دهیم گرم شود، سپس سینی فر را با کاغذ روغنی به طور کامل می پوشانیم و نخودها را به صورت پخش درون سینی می ریزیم.
مرحله ششم
در این مرحله سینی را درون فر قرار داده و اجازه می دهیم نخودها به مدت ۲۰ دقیقه بپزند تا کاملا ترد و کریپسی شوند.
نکته: برای پخت نخودها در هواپز باید حرارت را روی ۴۰۰ درجه فارنهایت قرار داده و اجازه دهیم نخودها ۱۲ تا ۱۵ دقیقه بپزند.