طرز تهیه سیر ترشی فوری با شیره انگور طرز تهیه سیر ترشی شمالی طرز تهیه سیر ترشی با شیره انگور و سرکه طرز تهیه سیر ترشی بدون پوست طرز تهیه سیر ترشی همدانی طرز تهیه سیر ترشی شمالی فوری طرز تهیه سیر ترشی با سیر تازه طرز تهیه سیر ترشی ساناز سانیا

سیر ترشی از ترشی های اصیل و قدیمی ایرانی است که در کنار غذاهای سنتی مثل آبگوشت سرو می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه سیر ترشی شمالی در ادامه با گارنو همراه باشید.

مواد لازم سیر ترشی شمالی
سیر ۱ کیلوگرم
شکر ۲۵۰ گرم
نمک ۱ قاشق غذاخوری
سرکه ۱ تا ۲ لیوان

طرز تهیه سیر ترشی شمالی

مرحله اول

برای تهیه سیر ترشی خوشمزه ابتدا سیرها را به خوبی تمیز کرده و می شوییم تا گرد و غبار موجود در لا به لای سیرها از بین برود. در ادامه سیرها را درون یک قابلمه مناسب می ریزیم، سپس ۴ لیوان آب اضافه می کنیم.

مرحله دوم

در این مرحله صبر می کنیم تا آب درون قابلمه به نقطه جوش برسد، سپس اجازه می دهیم سیرها به مدت ۱۰ دقیقه درون آب جوش بمانند. در ادامه سیرها را آبکشی می کنیم و درون آبکش قرار می دهیم تا آب اضافی شان خارج شود.

مرحله سوم

حالا شکر را درون یک قابلمه مناسب می ریزیم، سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار کمی دهیم تا شکر به طور کامل ذوب شده و رنگش کاراملی شود. در حین تفت دادن شکر باید کاملا مراقب باشیم که شکر نسوزد چون طعم سیر ترشی را تلخ می کند.

مرحله چهارم

پس از اینکه شکر کاراملی شد، سرکه را به آن اضافه می کنیم و با هم ترکیب می کنیم تا مواد یکدست شوند، سپس ۱ قاشق غذاخوری نمک اضافه کرده و کمی ترکیب می کنیم تا نمک به طور کامل درون سرکه حل شود.

مرحله پنجم

پس از اینکه آب موجود بر روی سیرها خارج شد، آنها را درون یک ظرف شیشه ای درب دار می ریزیم، سپس ترکیب سرکه و شکر را اضافه می کنیم. توجه داشته باشید که سطح سرکه باید یک بند انگشت بالاتر از سطح سیرها باشد.

مرحله ششم

در برخی دستورها به جای استفاده از شکر از شیره انگور نیز استفاده می شود. در ادامه درب ظرف را محکم می بندیم، به صورتی که هوا وارد آن نشود، سپس به مدت حدودا دو ماه در جای تاریک و خنک قرار می دهیم تا سیر ترشی آماده شود.