دلمه کلم برگ رزا منتظمی طرز تهیه دلمه کلم برگ سفید طرز تهیه دلمه کلم برای 4 نفر طرز تهیه دلمه کلم برگ تبریزی طرز تهیه دلمه کلم ترکیه ای طرز تهیه سس دلمه کلم طرز تهیه دلمه کلم برای 6 نفر فیلم طرز تهیه دلمه کلم

دلمه کلم برگ یکی از انواع غذاهای خوشمزه و پرطرفدار در خاورمیانه است که با دستورهای متنوعی تهیه می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه دلمه کلم برگ تبریزی در ادامه با گارنو همراه باشید.

مواد لازم برای ۵ نفر
کلم برگ ۱ عدد متوسط
گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
لپه ۱۰۰ گرم
برنج ۱ پیمانه
سبزی دلمه ۴۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد
پیاز برای سس دلمه ۱ عدد
رب گوجه فرنگی ۳ قاشق غذاخوری
رب انار ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی

طرز تهیه دلمه کلم برگ تبریزی

مرحله اول

برای تهیه دلمه کلم برگ تبریزی ابتدا لپه را از چند ساعت قبل در یک کاسه آب می خیسانیم تا نفخ اش برطرف شود، سپس به همراه ۲ لیوان آب داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم. در ادامه قابلمه را روی حرارت قرار داده و اجازه می دهیم لپه یک ساعت بپزد.

مرحله دوم

در ادامه برنج را می شوییم، سپس داخل یک قابلمه کوچک ۲ لیوان آب می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم. زمانی که آب شروع به جوشیدن کرد، برنج را اضافه می کنیم، سپس ۷ تا ۱۰ دقیقه زمان می دهیم تا پخت اولیه برنج انجام شود.

مرحله سوم

زمانی که برنج به طور کامل نرم شود و مغز آن کمی سفت باشد باید برنج را آبکشی کنیم. داخل یک قابلمه بزرگ مقداری آب می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم تا آب به نقطه جوش برسد، سپس ۱ قاشق چایخوری نمک به آب جوش اضافه می کنیم.

مرحله چهارم

در ادامه کلم برگ را به مدت ۲ تا ۳ دقیقه درون آب جوش قرار می دهیم. این کار باعث می شود برگ های کلم برگ نرم تر شوند، ضمن اینکه راحت تر هم از هم جدا می شوند. حالا برگ های کلم را جدا می کنیم و در آبکش قرار می دهیم تا آب اضافی شان خارج شود.

مرحله پنجم

در ادامه پیاز را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم، سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم. در ادامه پیاز خرد شده را به همراه کمی روغن اضافه می کنیم. حالا باید پیاز را به خوبی تفت دهیم تا سبک شود.

مرحله ششم

در این مرحله گوشت چرخ کرده را به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه می کنیم. گوشت را هم به خوبی تفت می دهیم تا تغییر رنگ دهد، سپس آنرا از روی حرارت کنار می گذاریم. در ادامه سبزی دلمه را خرد می کنیم.

مرحله هفتم

حالا سبزی دلمه را به همراه گوشت چرخ کرده، لپه و برنج داخل یک کاسه بزرگ می ریزیم، سپس مقداری نمک و ادویه اضافه کرده و مواد را با هم ترکیب می کنیم تا یکدست شوند. در ادامه به سراغ پیچیدن دلمه ها می رویم.

مرحله هشتم

ابتدا گلبرگ های پشت کلم برگ که خیلی ضخیم هستند را با یک کارد تیز جدا می کنیم تا راحت تر بتوانیم دلمه ها را بپیچیم. در ادامه داخل هر برگ کلم برگ مقداری از مواد می ریزیم و آنرا به صورت یک بقچه جمع می کنیم.

مرحله نهم

در این مرحله در کف یک تابه مناسب مقداری روغن می ریزیم، سپس دلمه ها را به ردیف در کنار هم درون تابه می چینیم. در ادامه برای تهیه سس دلمه ابتدا پیاز را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم، سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم.

مرحله دهم

حالا پیاز را به همراه مقداری روغن به تابه اضافه می کنیم و به خوبی تفت می دهیم تا پیاز سبک شود. در ادامه رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم و چند دقیقه تفت می دهیم تا به طور کامل سرخ شود و طعم خامی آن گرفته شود.

مرحله یازدهم

در این مرحله سرکه را به همراه رب انار، شکر و مقداری نمک و فلفل سیاه اضافه می کنیم و مواد را به خوبی ترکیب می کنیم تا یکدست شوند. در ادامه نصف سس را روی دلمه ها می ریزیم، سپس تابه حاوی دلمه ها را روی حرارت قرار می دهیم.

مرحله دوازدهم

حالا اجازه می دهیم دلمه ها به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه با حرارت بسیار ملایم بپزند. در ۵ دقیقه پایانی باقیمانده سس را به دلمه ها اضافه می کنیم. در پایان دلمه ها را درون ظرف مورد نظرمان می چینیم و سس باقیمانده را روی آنها می ریزیم.